In augustus 2008 is de Nederlandse Stichting voor de Kinderen van Irak opgericht in Amersfoort. Vanaf december 2016 is de stichting gevestigd in de gemeente Noordoostpolder, Emmeloord. De organisatie betreft een non-profitorganisatie en is niet verbonden aan een geloofsovertuiging. Het voornaamste doel van de organisatie is het (in)direct verlenen van humanitaire hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van oorlog(en). De organisatie heeft inmiddels al diverse projecten georganiseerd die oorlogsslachtoffers geholpen hebben.

De belangrijkste doelen en activiteiten van de stichting zijn:

·         Het bieden van medische en financiële ondersteuning aan fysiek gehandicapte kinderen door aangeboren aandoeningen, ongelukken, oorlog, terreuraanvallen en aan geestelijk gehandicapte kinderen zoals kinderen met autisme.

·         Het bieden van diverse hulp aan weeskinderen en dakloze kinderen door hen onderdak, kleding en eten te geven, naast de medische en financiële hulp.

·         Het geven van kansen op het gebied van opleiden aan de onopgeleide kinderen door onderwijsprogramma's te bieden met begeleiding en schoolspullen.

·         Het sponsoren van voedselinitiatieven voor kinderen die hen voorzien van leeftijdsgeschikte melk, schoon drinkwater om de melk mee voor te bereiden en gezond, voedingsrijk voedsel met de eventuele, aanvullende, benodigde vitaminen voor kinderen.

·        Het ondersteunen van kinderen in een speciaal weesprogramma die hun ouders zijn verloren door ongelukken of gewelddadige situaties zoals oorlog of een aanslag door terroristen.

                                     

  Suhaila Sawa                                                   Vallery Eustacia

  Voorzitter                                                         Secretaresse