Over NSKI

NSKI is onofficieel gestart in 2005 en met kvk in 2007, door Erbert Kofferman en Suhaila Sawa.

De drijfveer hiervoor was en is feitelijk nog steeds, het grote verdriet over de kinderen in Irak ( en overal ter wereld), zonder ouders, zonder hulp en zonder hoop, toegetakeld door de oorlog. Suhaila is zelf gevlucht uit Irak voor Sadam Hoessein omdat zij christen is en haar leven op het spel stond

Wij, veilig en verzadigd, hebben het verlangen om hen lief te hebben alsof we het zelf zijn. Want ieder mens op aarde is even kostbaar, en niemand van ons heeft de keus waar hij geboren wordt. We willen delen omdat wij niet geloven dat we recht hebben op onze welvaart.

In de eerste jaren bestond onze hulp uit het verlenen van noodhulp in Irak, maar ook in Syrie, Marokko en India, in de vorm van kleding en voedselpakketten. Veelal ingezameld en gebracht of ter plekke aangekocht.

Nadat Erbert Kofferman overleed in 2015 is de stichting opnieuw vorm gegeven met nieuwe bestuurders.

Ons hart gaat nog steeds uit naar dezelfde doelgroep, maar onze hulp richt zich nu meer op het opbouwen van zelfstandigheid en daarmee op het genereren van een hoopvolle toekomst voor de weeskinderen, dan op het enkel verschaffen van artikelen waardoor zij in een afhankelijke positie blijven.

Wij werken allen volledig op vrijwillige basis, zowel het bestuur als de beleidsbepalers, en er is geen  beloningssysteem van toepassing op dit moment.

Mochten in de toekomst de fondsen toereikend zijn dan zal een klein deel gebruikt worden om de gemaakte onkosten te dekken, deze worden nu nog uit eigen zak betaald.

Organisatie en transparantie
Openheid en transparantie zijn voor ons van grote waarde. Niet alleen voor de mensen die ons werk steunen, maar ook om de kwaliteit van ons werk te verbeteren en om hopelijk samenwerking in ons werkgebied te realiseren. We vertellen je graag meer over ons ANBI keurmerk, beleid en statuten. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Beloningsbeleid
Het volledige vermogen van NSKI wordt gebruikt voor de gestelde doelen. De medewerkers, het bestuur en de beleidsbepalers krijgen geen beloning voor hun inspanningen. Wanneer in de toekomst de fondsen toereikend zijn zullen in ieder geval de gemaakte onkosten gedekt worden. Deze worden nu (nog) door het bestuur zelf betaald.

Downloads

Uittreksel Kamer van Koophandel 

NSKI beleidsplan-bewerking

Overzicht van baten en lasten 2018 Stichting kinderen van Irak

kerst actie

  Kerst-actie-spoed!   Elk jaar helpen we met kerst de wees-kinderen die in tenten leven met voedsel en kleding. Ook dit jaar hopen en wachten ze

Meer informatie

Wilt u helpen?

Wilt u bijdragen aan het werk van NSKI? Uw steun betekent een grote verbetering in het leven van een kind. Een klein bedrag maakt al een groot verschil.

Hue_Saturation-2-new.jpg

Wij zetten ons in voor

Weeskinderen

Het bieden van diverse hulp aan weeskinderen en dakloze kinderen door hen onderdak, kleding en eten te geven, naast de medische en financiële hulp.

Onderwijsprogramma

et geven van kansen op het gebied van opleiden aan de onopgeleide kinderen door onderwijsprogramma's te bieden met begeleiding en schoolspullen.

Voedselinitiatieven

Het geven van kansen op het gebied van opleiden aan de onopgeleide kinderen door onderwijsprogramma's te bieden met begeleiding en schoolspullen.

Gehandicapte kinderen

Het bieden van medische en financiële ondersteuning aan fysiek gehandicapte kinderen door aangeboren aandoeningen, ongelukken, oorlog, terreuraanvallen en aan geestelijk gehandicapte kinderen zoals kinderen met autisme.

Medische ondersteuning

Het bieden van medische en financiële ondersteuning aan fysiek gehandicapte kinderen door aangeboren aandoeningen, ongelukken, oorlog, terreuraanvallen en aan geestelijk gehandicapte kinderen zoals kinderen met autisme.

Weesprogramma

Het ondersteunen van kinderen in een speciaal weesprogramma die hun ouders zijn verloren door ongelukken of gewelddadige situaties zoals oorlog of een aanslag door terroristen.

Onze projecten en activiteiten

kerst actie

  Kerst-actie-spoed!   Elk jaar helpen we met kerst de wees-kinderen die in tenten leven met voedsel en kleding. Ook dit jaar hopen en wachten ze

Benefiet buffet Lemmer

Op 20 oktober hebben we bij Baptisten gemeente Lemmer e.o. een prachtig benefiet buffet mogen houden.Het was een gezellige middag met overheerlijk Aramees eten en

Water en voedsel distributie

NSKI verzorgd voedsel en water 28 februari 2018 Als onderdeel van de 2018 campagne genaamd “Renaissance Generation” werkt NSKI mee aan de distributie en verdeling

Al Nuhrain kleuterschool

Al Nuhrain Kleuterschool In 2018 opende de NSKI-organisatie, vertegenwoordigd door NSKI irak gemeentebestuurder Ayman Sadoon, de Al Nahrain kleuterschool in Bagdad, waar minder fortuinlijke kinderen

Ninevé

Wij zoeken donaties voor waterzuivering

Samen met stichting Wilde Ganzen willen wij een oproep doen voor een bijdrage aan een waterszuiveringsinstallatie voor plaats Fisk-Khabour in regio Ninevé

Onze sponsors